tisdag 31 juli 2012

Utrustning- final version

Jag har klurat och investerat. Testat och ratat. Och nu är den här! Den slutgiltiga utrustningslistan. 
Civilklädd. På nedre bilden har jag en tunn skaljacka som också skall användas civilt ifall jag blir frusen :)

Löparklädd
 Även regnkläder skall med..
                                                           
..samt en tunn tröja och en reflexjacka.


Från övre vänster: karta, planeringsbok, penna, leukoplast, hygienartiklar, nål, tråd, nagelsax, mobilladdare, kåsa, keps, resehanddukar, reselakan och örngott, kamera, påsar för vattentät packning, camelbak, glasögon, sockar och mössa. Lite underkläder skall också såklart med, men jag tänkte att såna vet ju de flesta hur de ser ut så jag skippar fotodokumenteringen av dessa :)




Och sist men inte minst; skorna. Till vänster ett par Adidas Gazette och till höger ett par reservskor i form av New Balance minimus trail som fått lite tåförstärkning. Går även under namnet Frankensteins monster. Ett par gamla tävlingsskor från Saucony fick sätta livet till..


Och allt detta skall ner i...



..den här 20liters ryggan.

På söndag sätter jag mig på bussen till Karesuando. Snart smäller det :)






söndag 22 juli 2012

Länk till insamlingen och att skriva kommentar på bloggen

Har förstått att det inte är jättetydligt hur man skall komma till min insamling, lägger därför ut en direktlänk här: http://www.barncancerfonden.se/13614

Om man vill skriva en kommentar och inte har något av de konton de frågar efter under "Kommentera som" så väljer man "Anonym". Då ska det gå bra att göra ett inlägg :)

Har även fått frågan om det finns nåt sätt att följa när jag gör nya inlägg, men jag har tyvärr inte hittat någon sådan funktion förutom om man själv har ett gmailkonto. Om någon vet mer än jag om detta får man hemskt gärna tipsa :)

lördag 21 juli 2012

Till fjälls

Nu har jag och sambon varit i stugan några dagar. Eller ja, egentligen är det ett helt hus som ligger i inlandet några mil från Borgafjäll. Här har det hunnits med både mjölksyrapass i vidsträckta myrar och tvåmilare längs ensliga grusvägar. Men även lite fiske, kaffekok och allmänt mys. Sen har jag även hunnit med en del planering och bokning av boende på första sträckan treriksröset-Gällivare. Men det har verkligen varit lättare sagt än gjort.. Har hittat boende som verkat bra, men har mer än en gång möts av ett Telia kundmeddelande att numret har upphört. Och det har varit många olika bud kring bussturerna mellan Karesuando och båten på finska sidan som ska ta mig sista biten till treriksröset. Första dagsetappen blir drygt fyra mil så jag vill inte komma iväg för sent heller. Men jag tänker att det nog ordnar sig :)




söndag 15 juli 2012

Åh, dessa myrar..

Idag vart det en hel del myrlöpning. Inte direkt planerat men himla trevligt ändå :) och så fick jag bidra med lite fullgod näring till den lokala insektsfaunan. Ingen risk för onödiga pauser om man säger så. Det bästa var att det var så tyst så tyst mellan träden i den stilla eftermiddagsvärmen.
Om det finns några bärplockare som läser min blogg kan jag rapportera lite om senaste nytt på hjortronfronten. Eller ja, egentligen finns det inte så mycket att rapportera. Vi får nog ge dem en vecka till.

Fjärde och sista jobbnatten nu. Vi har haft en lugn helg och även om timmarna går långsamt tänker jag att få barn på sjukhus är en bra sak.

torsdag 5 juli 2012

Tack!

Stort tack till er som redan skänkt pengar till min insamling. Det värmer i hjärtat och jag vet att de kommer till nytta.

Nu är det ca en månad kvar tills jag ger mig iväg. Det verkar som att jag kan komma iväg lite tidigare än planerat. Nytt preliminärt startdatum är den 6/8. Nu ligger fokus på mycket styrka och lite snabbare pass för att få till lite lätthet i steget. Nu ser jag fram emot att få komma iväg! :)